Nybegynder:

Hvis du læser dette, har du muligvis en vis interesse for vores hobby – modelflyvning!

Hvem er vi?

Vi er en gruppe mennesker som nyder hinandens selskab, drikker kaffe, spiser kage - og dyrker vores fælles interesse for flyvning med fjernstyrede modelfly.  Hvis det lyder som noget for dig, inviterer vi dig til at komme forbi, på en af vores ugentlige klubaftner om onsdagen.

Vi er folk med mange forskellige baggrunde. Det er ikke nødvendigt at du har tekniske færdigheder eller har erfaring med radiostyring - bare du kan lide at være sammen med andre og har lyst til at dyrke din interesse omkring modelflyvning. Hvis du kunne tænke dig at komme i gang med modelflyvning, kan vi anbefale at komme på besøg i vores klub og få en snak.

Det er ikke en svær hobby, men heller ikke så let som det ser ud til. Klubben har en computer baseret simulator, hvor du kan opnå de mest basale færdigheder inden du sender et rigtigt modelfly i luften.

Derefter har klubben et træner-fly til rådighed, hvor du sammen med en instruktør vil lære at styre et modelfly! Selvom man er ny skal man ikke være bange for at kaste sig ud i det - for hvis / når flyet kommer på afveje, overtager instruktøren kontrollerne og får den på ret køl igen, hvorefter du får lov at fortsætte.

Koster det noget?

Nej, ikke i starten. Det vigtigste er at du finder ud af om det er noget for dig. (Dog, vi siger aldrig nej til et stykke kage)

SKAL man lære at flyve for at blive medlem?

Nej, kun hvis du har lyst.  Der er folk som er gode til at bygge, men ikke flyver, og omvendt. Der er andre som er medlem i klubben som er der for det sociale. Det er helt i orden, bare man hygger sig!

SKAL man have sit eget fly?

En perfekt model til at starte med er den her, den er stabil i luften, og retter selv op.

 

 

Den er flot, men ikke til at anbefale. Den er ikke stabil, og svær at holde i luften.

 

Nogle lærer at flyve med deres eget fly, andre lærer de basale færdigheder med klubbens træner-fly. Langt de fleste vælger at købe deres eget fly og grej. Der er rigtig mange muligheder og ikke noget som er rigtigt eller forkert. En vis erfaring siger dog at det kan godt betale sig at vente lidt med at købe fly og udstyr til man har prøvet klubbens fly og fået råd og vejledning fra de andre medlemmer

Der findes mange små billige modelfly i dag som gør det svært for en nybegynder at vælge det helt rigtige. Det kan betyde at man bliver skuffet og mister interessen helt fra start.  Det er vigtigt at man starter med en model som har godmodige flyveegenskaber og er let at flyve med. Det er fristende at start ud med en flot skala model – men det er ikke tilrådeligt og ender ofte med en havareret model. Sådanne modeller kræver lidt flyveerfaring som bedst opnås med godmodige begynderfly. Kom ud og besøg os – vi kan hjælpe dig med råd og vejledning til køb af det helt rigtige grej til dig.

Hvad koster det?

Det bestemmer man næsten selv. En ny begyndermodel med alt hvad man skal bruge, koster cirka 5000kr. Man kan også finde brugte flyvemaskiner til betydelige færre penge. Benyt dig endeligt af vores erfaring inden du går ud og investerer i grej.

OK, jeg er overbevist, hvad gør jeg for at komme i gang?

Mød os på onsdag fra ca. kl. 19:00 på Kærmosevej 6520 Toftlund, og få en kop kaffe og et stykke kage.

Aktivitets kalender (Klik)

TMK er sponsereret af: 

Læs artiklen i Ugeavisen  

Logo Friluftsrådet støttet af Udlodningsmidler til Friluftsliv

Toftlund Maskinfabrik A/S

Hjem

Land og Fritid - Foder og artikler til dyr, friluft og fritid

Møde os på